Met deze tips fruitvliegjes bestrijden in huis

Blog Met deze tips fruitvliegjes bestrijden in huis

In je woning kunnen zich fruitvliegjes bevinden en dat kan erg vervelend zijn. Daarom is het goed dat je deze snel gaat bestrijden en dat kan met onze tips. Het zijn geen beestjes die je zomaar kunt vangen, ze zijn namelijk erg snel maar ook nog eens erg klein. Als je denkt dat je ze hebt dan zitten er al weer nieuwe. Ze kunnen zich namelijk erg snel vermenigvuldigen en dat is dus erg vervelend.

Geuren krijgen de overhand

Doordat de fruitvliegjes niet van dille, kruidnagel, knoflook en salie houden, kun je dit tussen je fruit leggen en dan is de kans groot dat ze weg blijven uit je fruit. Sterke geuren, daar houden ze ook niet van en dus kun je basilicum en lavendel in de keuken plaatsen (bijvoorbeeld een paar takjes). Dit zijn al een paar eenvoudige tips die je toe kunt passen zodat je de fruitvliegjes net een stap voor kunt zijn.

Toch in huis? Pak ze aan!

Als je fruitvliegjes in de woning hebt, vaak is dat in de keuken, dan is het verstandig dat je op zoek gaat naar de bron, waar komen ze vandaan? Je moet daar eens kijken wat er gaande is, heb je daar lege blikjes of potjes staan? Afwas? Lege zakjes? De vliegjes komen er op af en daarom stikt het er vaak van deze beestjes. Tijd om eens goed op te ruimen. Als je alles namelijk weg hebt gedaan dan kunnen ze alsnog zitten dus dan is het tijd voor een val. Je kunt dan fruitazijn in een bakje doen, daar komen ze dan op af en dan verdrinken ze. Het is geen fijn idee, maar anders blijven ze in je keuken zitten en dan heb je er steeds meer en dat kan flinke overlast geven. Pak het daarom goed aan en zorg dat je afval ook direct opruimt en zeker als het warmer is. 

Recente berichten