Hoe zijn jouw financiën geregeld?

Blog Hoe zijn jouw financiën geregeld?

Als je deze vraag aan mensen stelt, hoe de financiën zijn geregeld, dan kan niet iedereen daar antwoord op geven. Soms wordt er gezegd dat regelt mijn partner, of ik kan iedere maand alles op tijd betalen. Maar waar het om gaat, is dat jij een goed beeld hebt van al je mogelijkheden. Welke kosten heb jij per maand, hoeveel komt er binnen, hoeveel houd je over, welk bedrag kun je sparen en wat heb je over voor leuke dingen? Iedere maand is dat ongeveer hetzelfde, en daar kun je dan dus op inspelen. 

Extra geld nodig?

Je weet zelf het beste of dat er iedere maand extra geld nodig is of dat je het zo prima kunt redden. Maar het is wel raadzaam om daar even bij stil te staan. Je kunt ook denken aan andere inkomstenbronnen, daarbij kun je denken aan het investeren in vastgoed of je gaat beleggen. Je moet hierbij wel doen wat voor jou goed voelt en niet die keuze maken omdat zoveel anderen het doen. Je loopt soms namelijk ook risico en daar moet je dan ook wel van op de hoogte zijn.

Maak een financieel overzicht

Het klinkt eenvoudig, maar het is iets wat veel mensen niet hebben voor zichzelf, een financieel overzicht. Welke kosten heb je per jaar, welke per maand, kun je besparen als je bijv. iets per jaar gaat betalen zoals je verzekeringen? Het is de moeite waard om daar eens goed naar te kijken, want zo kun jij nog meer geld overhouden en bijv. ook kijken welke abonnementen je hebt afgesloten die allang stopgezet kunnen worden. Werk het overzicht ook regelmatig bij, zodat het actueel is en jij daar op in kunt spelen. Soms heb je een financiële meevaller en daar kun je dan wat leuks mee doen, of extra sparen natuurlijk!

Recente berichten